fbpx
Mestnik
Aktualno Narava & zdravje Novice

Splošna bolnišnica NM dobila pulzni oksimeter in sodobno grelno gnezdece za novorojenčke

Novomeška bolnišnica je od društva Slojenčki dobila donacijo za porodniški oddelek, in sicer pulzni oksimeter in sodobno grelno gnezdece za novorojenčke. V letošnji akciji Slojenčkov je bila novomeška bolnišnica ena izmed le šestih porodnišnic, zato so za donacije še posebej veseli.

Kaj je pulzni oksimeter?

Uporabljajo ga za merjenje zasičenosti krvi s kisikom, kar je potrebno rutinsko opraviti pri vsakem novorojenčku. “Stari oksimeter je ves čas v popravilu, tako da nam res pride prav,” pravijo iz novomeške bolnišnice. Grelno gnezdece pa je kot ene vrste vodna posteljica za novorojenčke, v kateri je temperatura konstantna. “Uporabljali ga bomo za nedonošenčke, ki lastne temperature še ne morejo regulirati (namesto inkubatorja) in za novorojenčke po carskem rezu, saj mamica še ni popolnoma zbujena in novorojenčka takoj po rojstvu ne more greti s svojim telesom. Obe novi pridobitvi sta vrhunske kakovosti in smo ju zelo veseli,” so povedali.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih