fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Novice Šport

ŠRC Loka ostaja odprta – igrišče za odbojko, tekaška steza, nogometno in košarkaško igrišče

Po nekaterih občinah so se zaprla igrala in skate parki. Novomeška Loka ostaja odprta.

Iz Zavoda Novo mesto so nam sporočili, da ŠRC Loka ostaja odprt, tako kompleks z igrišči za odbojko na mivki, tekaško stezo in nogometnim igriščem, kot tudi košarkarska igrišča. Vadbene povvršine Stadiona Portoval so dostopne vsem, ki imajo urejen dostop s kartico za vstop.

Skate park bil v začetku oktobra odstanjen

Kot so zapisali je bil skate park poleg košarkaških igrišč v začetku oktobra odstranjen zaradi neustrezne športne infrastrukture, ki ni imela ustreznih varnostnih certifikatov. “Igrišča za odbojko na mivki pa so bila pred jesenskimi počitnicami pripravljena na zimovanje in bodo ponovno v uporabi predvidoma v drugi polovici meseca aprila 2021,” spročajo iz Zavoda NM.

Po veljavnih odlokih Vlade RS (Uradni list 150-2020) je športno rekreativna vadba na zunanjih športnih površinah omejena. Vadba je mogoča po veljavnem odloku omejevanja zbiranja do 6 ljudi z zagotavljanjem stalne medsebojne razdalje 3 metre.  Organizirana vadba je mogoča samo športnikom olimpijskega, mednarodnega, perspektivnega ranga ali poklicnim športnikom nad 15 let. ter klubom, ki nastopajo v najvišjih državnih, regionalnih tekmovanjih ali mednarodnih tekmovanjih.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih