fbpx
Mestnik
sveča
Aktualno Kronika in policijska poročila Politika

Podrobnosti tragične nesreče: 71-letna voznica trčila v kolesarja

Včeraj, ob 16.07, je na cesti Novo mesto—Straža, pri kraju Srebrniče, osebno vozilo trčilo v kolesarja. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka. Zaradi prometne nesreče je bila cesta v zaprta za ves promet. 53-letni kolesar je na kraju nesreče umrl.

Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled, zbrali obvestila in po prvih ugotovitvah je 71-letna voznica peljala iz smeri Srebrnič proti Potoku. Zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča je trčila v kolesarja, ki je v pravilno peljal v isti smeri ob desnem robu vozišča. Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležili tudi preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka. Policisti okoliščine še preiskujejo, zoper povzročiteljico nesreče bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Na cestah na območju Policijske uprave Novo mesto je letos v prometnih nesrečah življenje izgubilo devet ljudi (osem v enakem obdobju lanskega leta). Med žrtvami prometnih nesreč letos izstopajo ranljivejši udeleženci
v prometu. Življenje so izgubili trije pešci, kolesar, motorist in potnica na motorju ter voznik traktorja, voznik  kombija in voznik osebnega avtomobila.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih