fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Narava & zdravje

Stanko Zarabec nesebično pomagal že stotič

Včeraj so na Centru za transfuzijsko dejavnost Novo mesto pozdravili Stanka Zarabca iz Dolnjega Ajdovca v občini Žužemberk. Stanko je z darovanjem krvi začel leta 1988 in od takrat kri daroval že stokrat.

Stanko se je na krvodajalsko akcijo prvič odpravil s sodelavci, potem je daroval kri parkrat na leto, samo dvakrat se mu zaradi zdravstvenih razlogov ni izšlo. Star je šele 59 let in rad bi daroval dokler bo lahko.

Pravi, da se po odvzemu boljše počuti, tudi zaradi tega, da lahko s tem pomaga komu drugemu, čeprav krvi sam še ni potreboval. Krvodajalki sta tudi njegova žena in hčerka. V oktobru gre v pokoj, vendar mu prav gotovo ne bo dolgčas ob kmetiji, vinogradu in gozdu.

“Stanku so izrekli zahvalo in mu čestitali ob jubilejnem odvzemu generalna sekretarka RKS Cvetka Tomin, sekretarka OZ RKS Novo mesto Barbara Ozimek, župan občine Žužemberk Jože Papež, predsednica KORK Žužemberk Alenka Sajovec in predstavnica CTD Novo mesto Mojca Šimc, dr. med. Stanko, hvala še enkrat in ostanite zdravi,” je zapisala Mateja Šlajkovec, OZRK Novo mesto.

Med odvzemom.

                                                                             

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih