fbpx
Mestnik
FOTO:iStock.
Aktualno Novice Zanimivosti & Zabava

Ste pripravljeni na največjo superluno?

Če se sprašujete, zakaj so te dni ljudje tako razdražljivi in občutljivi, je odgovor današnja polna zlata superluna. Nocoj bo luna v tem letu najbližje Zemlji, od naših oči bo oddaljena 357.263 km. Pripravite teleskope, fotoaparate ali pa samo izostrite pogled. Ob 20.48 nas čaka čudovit prizor. Vreme bo ugodno, upamo, da bo mirna tudi noč.

Luna vpliva na plimovanje in marsikdo verjame, da vpliva tudi na počutje ljudi. Dostikrat je prikladen izgovor za pretirano občutljivost ali za neprespane noči. Ljudje, ki verjamejo na vpliv polne lune na človeka, izpostavljajo, da je v času ščipa povečana napetost, da se dogaja več nesreč in vsesplošnega nasilja.

Posamezniki verjamejo, da v času polne lune ženska, ki ima mesečno perilo, krvavi močneje, da je pričeska bolj polna in da lasje hitreje rastejo. Marsikdo se ob polni in prazni luni posti.

Luna bo nastopila ob 20.48.

Tudi v porodnišnicah se babice rade pošalijo, da imajo v časi polne lune več dela, takrat naj bi na svet prijokalo več novorojenčkov.

Na dan polne lune naj bi se izogibali kirurškim posegom, puljenju zob. Če imate načrte za kakšen posel, pa se jih lotite v času od polne do prazne Lune. Seveda ne gre za znanstvena dognanja, pa vendar …

Polna luna je vedno nasproti Sonca, in letošnja superluna naj bi nas usmerjala v pravo pot, k ciljem, ki jih do sedaj še nismo izpolnili.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih