fbpx
Mestnik
Aktualno Občina Šport

Štirje Krkini košarkarji v dresu reprezentance

S ponedeljkovim dopoldanskim treningom je moška članska košarkarska reprezentanca začela z delom in pripravami na novembrski cikel kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2023. Varovanci selektorja Aleksandra Sekulića se bodo v 3. in 4. kolu drugega dela pomerili z Izraelom in Nemčijo.

V reprezentanco so bili povabljeni štirje košarkarji Krke – Jurij Macura, Jan Špan, Leon Stergar in Robert Jurković.

„Vesel sem, ker sem zopet vpoklican v reprezentanco. Pred nami sta dve zelo zahtevni težki, tudi zato ker bomo igrali v okrnjeni postavi. Zato bomo morali dati res vse od sebe, da pridemo do teh dveh zmag,“ je ob vnovičnem vpoklicu povedal Jurij Macura.

„Veselim se izziva, da bom ponovno oblekel dres Slovenske reprezentance, saj je to posebna čast za vsakega, ki je vpoklican. Prihajajoče tekme kvalifikacij so izredno pomembne, zato bom poskušal izkoristiti vsako minuto, ki mi jo selektor Sekulič ponudi,“ pa je dodal Robert Jurković.

Kvalifikacije za SP 2023:

3. krog, 2. del, 11.11.
Izrael – Slovenija (13.00)

4. krog, 2. del, 14.11.
Slovenija – Nemčija (18.00)

Krka pa nadaljuje z domačim prvenstvom Ligo NKBM v petek, 18.11., ko doma v Novem mestu v Športni dvorani Leona Štuklja gostimo Hopse s Polzele.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih