fbpx
Mestnik
Aktualno Šport

SU-jevke še tretjič zapored do naslova ekipnih državnih prvakinj

Kadetska ekipa Športnega društva SU Novo mesto v postavi Neža Gazvoda, Neja Gazvoda, Karin Slatinšek, Neja Košir in Sara Simončič, je v Lučah na zaključnem turnirju ekipnega kadetskega državnega prvenstva v namiznem tenisu dosegla nov velik uspeh.

Mlade namiznoteniške igralke ŠD SU so namreč bile prepričljivo boljše od tekmic in so se zasluženo veselile novega naslova najboljših. »Občutki po osvojenem tretjem zaporednem naslovu državnih prvakinj s kadetinjami ekipno so seveda fenomenalni. Že dobre tri mesece sem prirejal vaje za vsako igralko posebej in menim, da je bilo prav to tisto, kar nam je uspelo, da smo, čeprav na papirju kot favoriti, ta naslov ponovno ubranili. Mislim, da smo eni redkih, če ne celo edini, da nam je to uspelo trikrat zapored, kar daje uspehu še večjo veljavo,« je ponosno povedal trener Uroš Slatinšek.

Kot je še dodal, so vse punce igrale na visokem nivoju vse do finala. »V finalu so imele malce bolj ‘trdo’ roko, toda se sestri Neja in Neža Gazvoda nista pustili zmesti ter sta uspeli finale končati brez izgubljene tekme.« Neža Gazvoda je bila na koncu celo najboljša posameznica državnega prvenstva, saj je dobila vseh deset dvobojev.

Tekmovalnega premora ne bo

Tudi ta konec tedna se obetajo številne tekme, tako da mlade Dolenjke ter ostali SU-jevci ne bodo kaj dosti počivali, sicer pa si na lovorikah niti ne želijo spati. Čez vikend bodo potekale kvalifikacije za ekipno mladinsko državno prvenstvo, kjer bo ŠD SU nastopil tako z žensko kot moško ekipo. V soboto člansko ekipo, ki je z zmago začela spomladanski del prvenstva v 1. Slovenski namiznoteniški ligi, čaka domača ligaška tekma proti NTK Tempo Velenje, isti dan je v Ljubljani za najmlajše tudi MRNTZ tekmovanje. Pa tudi to še ni vse: Športno društvo SU je namreč tudi letos soorganizator Dolenjske rekreativne lige, ki poteka v sodelovanju z Zavodom Novo mesto, tako da se bodo za zmage potegovali tudi rekreativni ljubitelji namiznega tenisa.

Mladi, zagnani, dejavni in hvaležni za pomoč

Športno društvo SU Novo mesto po (še ne) sedmih letih obstoja in delovanja resnično beleži zavidljive rezultate na več ravneh. »To, kar nam uspeva z mlajšimi generacijami, je res neverjetno. Veseli me, da imamo v društvu vsako leto več članov in da vsak med njimi najde svoj prostor med nami. Ob tem bi se rad zahvalil vsem našim sponzorjem, donatorjem, staršem in vsem drugim, ki na kakršen koli način pomagajo, da lahko društvo deluje na tako visokem nivoju,« izpostavlja Slatinšek.

S.G. / ŠD SU

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih