fbpx
Mestnik
Foto: Splošna bolnišnica Novo mesto.
Foto: Splošna bolnišnica Novo mesto.
Aktualno

Svet novomeške bolnišnice vodi Metka Petek Uhan

Svet Splošne bolnišnice Novo mesto je na torkovi ustanovni seji za predsednico sveta izvolil Metko Petek Uhan, za podpredsednika pa Andreja Petakoviča, so sporočili iz bolnišnice. Seznanili so se s pozitivnim poslovanjem bolnišnice, z okrepljenim naložbenim razvojem in s stanjem čakalnih vrst.

Svet zavoda sestavljajo Mirko Stoparja, Metka Petek Uhan, Nataša Koprivšek in Jure Poglajen kot predstavniki države. Predstavnik uporabnikov je Gregor Gazvoda, predstavnik zavarovancev pa Matjaž Merhar. Zaposlene v bolnišnici po novem predstavlja Andrej Petakovič.

Novi člani sveta so na torkovi seji sprejeli poslovnik o delovanju sveta zavoda in pravilnik o volitvah predstavnika delavcev v svet zavoda.

Vlada je na seji 30. avgusta imenovala po šest članov svetov javnih zdravstvenih zavodov, in sicer po štiri člane ustanovitelja, predstavnika zavarovancev in predstavnika uporabnikov. Člane svetov zavodov je vlada imenovala za mandatno dobo štirih let, z možnostjo ponovnega imenovanja.

STA.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih