fbpx
Mestnik
Aktualno Gospodarstvo Novice Občina Politika

Svetniki potrdili proračun prihodnjega leta in ustanovitev občinskega stanovanjskega sklada

Novomeški svetniki so na redni seji v drugi obravnavi, ki je upoštevala pripombe in predloge, potrdili predlog proračuna za prihodnje leto. Ta pri prihodkih predvideva 58,1 milijona evrov in pri odhodkih 67,1 milijona evrov ter še naprej ohranja postopno zniževanje zadolženosti, ki traja od leta 2015, je navedel župan Gregor Macedoni.

Sicer pa proračun prihodnjega leta sledi naložbeni naravnanosti in ciljem ter prioritetam strateških dokumentov občine, je dodal novomeški župan.

Svetniki so v nadaljevanju seje po drugi obravnavi potrdili ustanovitev javnega stanovanjskega sklada Mestne občine Novo mesto, čigar poglavitna naloga bo upravljanje z občinski nepremičninami, zagotavljanje državne in evropske denarne podpore in vodenje naložb. Svetniki so hkrati potrdili sklep o prenosu nepremičnin na sklad.

Svetniki so v drugi obravnavi potrdili še elaborate in odloke o programu opremljanja stavbnih zemljišč za območja občinskih podrobnih prostorskih načrtov Mrzla dolina-zahod, Brod-Drage in Birčna vas-sever, po skrajšanem postopku pa spremembe in dopolnitve odloka o prioritetni uporabi energentov za ogrevanje na območju občine.

Med drugim so še sprejeli tretjo dopolnitev načrta ravnanja s stvarnim premoženjem za preteklo leto in potrdili načrt ravnanja s stvarnim premoženjem Mestne občine Novo mesto prihodnjega leta.

Pri kadrovskih zadevah so potrdili posebno občinsko volilno komisijo za izvolitev člana, ki v občinskem svetu predstavlja romsko skupnost. Občinski svet se je seznanil tudi z izstopom svetnice iz ene od svetniških skupin in zavrnil zahtevo za izločitev župana iz postopka odločanja o pritožbi zoper odločbo občinskega inšpektorja, poroča STA.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih