fbpx
Mestnik
Foto:Slovenske novice
Aktualno Dogodki Kronika in policijska poročila Ostalo

Tatovi “odnesli” ovce

Vlomi in tatvine

V  Odrgi  na  območju  PP Trebnje je nekdo skozi vrata vlomil v nenaseljeno stanovanjsko  hišo.  Odtujil  ni  ničesar, nastala je le premoženjska škoda povzročena z vlomom.

V  noči na 28. 11. je v Žužemberku nekdo skozi vrata vlomil v prodajalno in odtujil motorne žage. Okoliščine policisti še preiskujejo.

V  kraju  Čadraže na območju PP Šentjernej je 29. 11. zvečer nekdo iz obore odtujil ovco.

Poskus izmika mejni kontroli

Na  mejni  prehod  Obrežje je 29. 11. na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega  vozila  grških  registrskih  oznak.  Policisti so opravili mejno kontroli   in   pri   pregledu  tovornega  vozila  odkrili  tri  državljane Afganistana,  ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in  nezakonito  vstopiti  v  Slovenijo.  Tujce  so  po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakonito prestopili državno mejo

Policisti PU Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju  Krškega izsledili in prijeli šest državljanov Kitajske, na območju Dvora  dva  državljana  Maroka  in pri Jugorju pri Metliki štiri državljane Afganistana. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih