fbpx
Mestnik
Foto: Terme Dolenjske Toplice
Aktualno Dogodki Novice

Terme zadovoljne z obiskom

Ob letošnjih vročinskih valih se je marsikdo po ohladitev odpravil v bližnje terme. Pa ne samo zaradi vročinskega vala, kopalci so po polletnem zaprtju komaj čakali na odprtje kopališč. Večina slovenskih term je svoja vrata odprla v mesecu maju in juniju, pa čeprav je Skupnost slovenskih naravnih zdravilišč že prej opozarjala, da ni nobenih primerov, ki bi dokazovali, da so bazeni vir okužb.

Med epidemijo so se v Termah Krka posvečali predvsem oblikovanju novih programov. Tako so svoj nabor preventivnih programov za boljšo kakovost vsakdanjega življenja, za krepitev in ohranjanje zdravja, dopolnili s programi za post – covidne bolnike, ki so imeli težje poteke te bolezni in posledično potrebujejo posebno regeneracijo. “Nove programe so v vseh treh zdraviliških enotah zasnovali naši zdravstveni timi, temeljijo pa na strokovni kardiološki in pulmološki obravnavi različnih terapijah in zdravi prehrani,” pravijo v Termah Krka. Poletna sezona je še v polnem teku, v Termah pa so zadovoljni z letošnjo zasedenostjo tako hotelskih kapacitet kot z obiskom dnevnih obiskovalcev na kopališčih in velneških centrih. Kot pravijo je zanimanje domačih gostov za kakovostno in raznovrstno ponudbo precejšnje. “Zaradi omejevanja potovanj in turističnih bonov Slovenci iščejo oddih v domovini,” pravijo.

Na vseh kopališčih Term Krka upoštevajo Higienska priporočila NIJZ, kar pomeni, da stalno čistijo in razkužujejo vse izpostavljene površine – ležalnike, mize, stole, kljuke, tuše, toaletne prostore, garderobne omarice. Ostale velneške storitve pa izvajajo v skladu s trenutno veljavnimi določili tako za hotelske goste kot za zunanje obiskovalce.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih