fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Novice

Toliko letnega regresa so izplačali v novomeških podjetjih

Letos mora biti neobdavčen regres za letni dopust izplačan do 1. julija. Višina se giblje med 1024 evri, toliko trenutno znaša višina minimalne plače in dva tisoč evri, kolikor znaša trenutno povprečna bruto plača v Sloveniji.Nekatera novomeška podjetja so regres že izplačala, zanimalo nas je, koliko in kdaj so ga izplačala.

Od 1. 1. 2021 dalje minimalna plača znaša 1.024,24 evrov za polni delovni čas, in tako minimalni znesek regresa za leto 2021 znaša 1.024,24 evrov bruto. Za leto 2021 velja tudi, da je regres v višini 100 % zadnje znane povpreče mesečne plače v sloveniji neobdavčen. Do te višine ni potrebno obračunati prispevkov in akontacije dohodnine.

V podjetju Komunala Novo mesto so regres za leto 2021 že izplačali v višini kot je določeno v tariftni prilogi h Kolektivni pogodbi komunalnih dejavnosti, to pa je v višini 1.050,00 evrov.

V novomeški Adrii je bil regres izplačan v mesecu maju pri aprilski plači, in sicer v znesku 1.800 evrov.

“Krka, d.d., Novo mesto je 16. aprila 2021 vsem redno zaposlenim sodelavcem v Krki v Sloveniji, vključno s sodelavci, ki so v druži Krka v Sloveniji zaposleni preko zunanjih kadrovskih agencij, izplačala v višini 1.977,20 evrov bruto,” sporočajo iz Službe za odnose z javnostmi Krke. Kot so poudarili je bil regres v tem znesku izplačan prav vsem zaposlenim.

Konec meseca maja pa bodo regres do maksimalne neobdavčene višine izplačali tudi v podjetju Medle.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih