fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Kronika in policijska poročila

Trčil v otroka, na srečo le lažje poškodbe

Poškodovan voznik mopeda

Včeraj ob 6.45 smo bili obveščeni o prometni nesreči na Šmihelski cesti v Novem mestu. Policisti so opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 40-letna voznica osebnega avtomobila zaradi nepravilnega premika z
vozilom trčila v 17-letnega voznika mopeda, ki je padel in se lažje poškodoval. Povzročiteljici nesreče so izdali plačilni nalog.

Povzročiteljica nesreče pod vplivom alkohola

Okoli 20.30 se je zgodila prometna nesreča z udeležbo voznice osebnega avtomobila in voznika traktorja v Zameškem na območju PP Šentjernej. Po prvih ugotovitvah policistov je 47-letna voznica osebnega avtomobila zaradi nepravilne strani vožnje trčila v kmetijski traktor, ki ga je vozil
28-letni voznik. Povzročiteljica, ki se je v nesreči lažje poškodovala, je imela v litru izdihanega zraka 0,80 miligramov alkohola. Policisti bodo zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Na prehodu za pešce trčil v otroka

Nekaj pred 15. uro se je zgodila prometna nesreča na Kandijski cesti v Novem mestu. Policisti so ugotovili, da je nesrečo povzročil 27-letni voznik osebnega avtomobila, ki je na prehodu za pešce trčil v 10-letno
deklico, ki je pravilno prečkala cesto. Lažje poškodbe so ji oskrbeli v bolnišnici. Policisti so povzročitelju nesreče zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Pešci so v tem letnem času, ko se temni del dneva daljša, pogostejša je tudi megla in padavine, najbolj ogroženi udeleženci v prometu. Policisti ugotavljamo, da bi pešci lahko bolje poskrbeli za svojo varnost, saj so povzročitelji okoli četrtine prometnih nesreč, v katerih so udeleženi. V temnih delih dneva naj nosijo svetlejša oblačila in uporabljajo svetlobna telesa. Pri prečkanju ceste na prehodih za pešce naj se prepričajo, da so jih vozniki opazili in bodo glede na stanje vozišča lahko vozilo varno ustavili pred prehodom. Izven naselij, kjer ni pločnikov za pešce, številni hodijo po desni strani vozišča v smeri hoje in s tem dodatno ogrožajo svojo varnost, saj bistveno zmanjšajo možnost pravočasne reakcije in umika ob nepredvidenih okoliščinah. Predvsem mlajši med hojo nemalokrat uporabljajo slušalke za telefon ali telefonirajo med hojo, kar tudi pri pešcih zmanjšuje pozornost na dogajanje v prometu.

Pešce zato ponovno pozivamo, da z upoštevanjem osnovnih varnostnih ukrepov poskrbijo za svojo varnost. Opozorilo velja tudi voznikom, ki naj prilagodijo hitrost razmeram na cesti, upoštevajo cestno prometna pravila
in skušajo predvideti ravnanja ostalih udeležencev v prometu. Pozorni naj bodo na nepravilna ravnanja pešcev, ki prečkajo vozišče izven prehodov za pešce. Izven naselij naj vozijo po sredini voznega pasu, da zmanjšajo možnost trka s pešcem, ki hodi ob robu vozišča.

Zalotili tatove

Policisti PP Novo mesto so okoli 20.30 na Foersterjevi ulici v Novem mestu zalotili tatove, ki so z dvorišča prodajalne odtujili keramične ploščice in jih nalagali v kombi. 39-letni osumljenki so ukradene predmete zasegli.
Okoliščine še preiskujejo in bodo po zaključeni preiskavi zoper 39-letno osumljenko in 34-letno osumljenko ter 22-letnega osumljenca na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Na parkirnem prostoru na Podbevškovi ulici v Novem mestu je nekdo iz odklenjenega kombiniranega vozila odtujil električno ročno orodje. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 2.000 evrov.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih