fbpx
Mestnik
letovanje na Debelem rtiču
letovanje na Debelem rtiču
Aktualno Dogodki Društva Občina Vrtci, šole, študij

Tudi brez telefonov se da letovati na Debelem rtiču

Območno združenje RKS Novo mesto je tudi letos organizator zdravstvenega letovanja otrok na Debelem rtiču. V ponedeljek, 24. julija 2023 so s predstavniki občin in prostovoljci ter vodstvom novomeškega RK obiskali otroke v drugi izmeni. Na Debelem rtiču je bilo v tej izmeni 70 otrok iz vseh osmih občin, ki jih z delom pokriva Območno združenje RK Novo mesto.

Otroci so jim prikazali plesni program v katerem so sodelovali vsi udeleženci in njihovi mentorji. Vsako leto dodajo kakšen nov ples na aktualno glasbo, ki postane hit poletja na Debelem rtiču. Pedagoška vodja Sabina Pekolj je pohvalila skupino, v kateri so otroci stari od 5 do 15 let in poudarila, da poleg uživanja na plaži veliko ustvarjajo, tekmujejo v športnih igrah in se pogovarjajo.

Prav nič pa ne pogrešajo telefonov, tablic in računalnikov.

Doživeli so manjše neurje in zadnje dni je nekaj otrok zaradi slabšega počutja odšlo domov.

Na vabilo občinam na obisk letovanja so se odzvali župan občine Žužemberk Jože Papež in direktor OU Žužemberk Tomaž Hrastar, podžupanja MO Novo mesto Sara Tomšič in predstavnica občine Dolenjske Toplice Majda Gazvoda. Kot vedno, so jih tudi tokrat obdarili s sladkarijami in sladoledom in bili veseli, da otroci uživajo v brezskrbnih počitnicah.

Predsednica OZ RKS Novo mesto Danica Novak Malnar je v nagovoru poudarila, da je letos letovalo 187 otrok starih od 5. do 18. let iz vse Dolenjske in da izvedbo letovanja podpira Ministrstvo za zdravje RS preko razpisa, občine, krajevne organizacije in posledično lahko potem staršev minimalno prispevajo, le 21 eur. Vključili so vse otroke, ki so dobili zdravstveno napotitev.

V avgustu mesecu bodo iz dolenjskih občin vključili na socialno letovanje na Debelem rtiču še 53 otrok.

B.O./D.B.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih