fbpx
Mestnik
Foto: Nnrn.si
Aktualno Gospodarstvo Novice Občina

Urejanje Novega trga se nadaljuje

Današnji trgovsko-poslovni objekt na Novem trgu je bil zgrajen v sedemdesetih letih 20. stoletja. Pred njim je na tem mestu stal Kapucinski trg, poimenovan po tamkajšnjem Kapucinskem samostanu, ki je bil zgrajen leta 1658. Trg se je med letoma 1952 in 1955, ko je bil predelan v avtobusno postajo, neuradno imenoval Titov trg.

Nadaljevanje izgradnje stanovanjskega kompleksa ponovno v zagonu

Leta 2006 je bil sprejet Ureditveni načrt Novi trg, ki je razveljavil načrte iz leta 1994 in 2004. Zaobjemal je območje na zahodnem vhodu v staro mestno jedro Novega mesta med Šmihelskim mostom, Seidlovo cesto in Jerebovo ulico, srednjeveškim obzidjem in reko Krko. Vsi nadaljnji posegi v mestno strukturo se še vedno naslanjajo na takratne načrte, ki so si najbolj prizadevali, da se ohrani čim večji del zelenih površin, zlasti pred Kulturnim centrum Janeza Trdine. Lastnik, investitor in naročnik natečaja pri Zbornici za arhitekturo in prostor Slovenije je podjetje Trgograd d.o.o. iz Litije. Trgograd je leta 2016 prevzel projekt in začel načrtovati nov stanovanjsko-poslovni objekt in zunanje površine med Kulturnim centrom, trgovsko-poslovnim centrom in Seidlovo cesto. Podjetje je ponovno zagnalo delo na stanovanjskem kompleksu.

60 novih stanovanj

V stanovanjskem delu je predvideno 60 stanovanj in parkirna hiša, zagotovljenih pa bo tudi 60 javnih parkirnih prostorov. Stavba bo vzporedna s prometno Seidlovo cesto in tako še dodatno zaščitila parkovno ureditev pred avtomobilskim hrupom.

D.B.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih