fbpx
Mestnik
policija
Poročilo dežurnih policistov PU Novo mesto.
Aktualno Dogodki Kronika in policijska poročila

Ustavil sredi ceste in zaspal

Zaspal v vozilu na cesti

17. 10. okoli 5.30 so bili policisti PP Krško obveščeni o nevarnem ravnanju voznika osebnega avtomobila, ki naj bi v Dolenji vasi vozilo ustavil sredi ceste in ogrožal druge udeležence v prometu. Takoj so se odzvali in ugotovili, da je 23-letni kršitelj zaradi opitosti omagal in zaspal v vozilu. V litru izdihanega zraka je imel 0,82 miligramov alkohola. Okršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Policisti PP Krško so 17. 10. ob 15. uri v Kostanjevici na Krki zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da ima kršitelj v litru izdihanega zraka 0,96 miligramov alkohola, pred ustavitvijo pa je prav tako v Kostanjevici na Krki zaradi nepravilne strani in smeri vožnje povzročil prometno nesrečo. Izločili so ga iz prometa, mu odvzeli vozniško dovoljenje, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Vlomi in tatvine

V Ulici Slavka Gruma v Novem mestu je 15. 10. neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev, vstopil v stanovanje in odtujil denar in nakit. Lastnico je oškodoval za 500 evrov.

V Spodnjih Vodalah na območju PP Sevnica je nekdo z dvorišča zidanice odtujil kmetijski traktor TV 521, registrskih oznak NM-319.

V kraju Grm na območju PP Trebnje so neznanci z dvorišča podjetja odtujili okoli 500 kg odpadnega aluminija in povzročili za okoli 1000 evrov škode.

Na parkirnem prostoru na Otočcu je 17. 10. nekdo skozi vrata vlomil vosebni avtomobil in odtujil torbico z dokumenti in denarnico. Lastnika je oškodoval za 1500 evrov.

Na parkirnem prostoru na Podbevškovi ulici v Novem mestu je 17. 10.neznanec vlomil v rezervoar tovornega vozila in odtujil okoli 200 litrov goriva.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih