fbpx
Mestnik
FOTO: Krško.si
Aktualno

V Krškem upoštevali poziv k izredni seji o okoljskih vplivih Krke in Vipapa

Svetniki Mestne občine Krško so na četrtkovi redni seji sledili pozivu lokalne civilne pobude k sklicu izredne seje na temo okoljskih vprašanj. Gre predvsem za vprašanja, ki se po mnenju pobudnikov porajajo ob načrtovani širitvi Krkinih zmogljivosti v Krškem in ob vplivih na okolje, ki jih povzroča Vipapova papirnica.

Krška svetnica in podžupanja Brigita Piltaver Imperl iz svetniške skupine Svoboda je po pozivu civilne iniciative Videm-Stara vas dala pobudo za sklic izredne seje, ki so jo svetniki nato podprli z 22 podpisi.

Na izredni seji naj bi “s kakovostno razpravo odgovorili na marsikatero neodgovorjeno vprašanje”, je pojasnila, za sklic pa predlagala 19. oktober. S krške občine so nato sporočili, da bodo izredno sejo predvidoma sklicali sredi oktobra.

Krški svetniki so se sicer po trimesečnem premoru po zadnji redni seji med drugim podrobneje seznanili s projektom morebitnega drugega jedrskega bloka. Potrdili so strategijo razvoja turizma Mestne občine Krško do leta 2030 in strategijo razvoja kmetijstva in podeželja v enakem obdobju.

Soglašali so s predlogom nove cene socialnovarstvene storitve Pomoč družini na domu in sprejeli poročilo o izvrševanju proračuna Mestne občine Krško za tekoče leto 2023 oz. do junija.

Potrdili so tudi naložbeno dokumentacijo za opremljanje stavbnih zemljišč ZN Dorc ter novelacijo naložbenega programa gradnje kanalizacije in rastlinske čistilne naprave na Raki. Potrdili so še predlog odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu Gospodarska cona peskokop Ravno, spremembo letnega načrta ravnanja z nepremičnim premoženjem ter zavrnili prodajo nepremičnine ob Poslovni coni Vrbina.

STA.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih