fbpx
Mestnik
Foto: MONM
Aktualno Dogodki Novice

V letošnjem letu bo skupno saniranih 4,5 kilometrov občinskih cestnih površin

Letošnje poletje in jesen sta namenjena sanacijam in preplastitvam občinskih cest na območju MestnE občine Novo mesto. Dela že potekajo in bodo trajala do konca novembra 2021. Izvedla se bodo v petih krajevnih skupnostih na 19 cestnih odsekih v skupni dolžini 4,5 kilometrov. Vrednost del je ocenjena na 369.620,61 evrov brez DDV.

Kje vse bodo potekale sanacije cest?

Do konca novembra bodo sanacije in preplastitve cest potekale v krajevnih skupnostih Birčna vas, Brusnice, Podgrad, Prečna in Uršna sela. Odseki, ki bodo deležni prenove, se nahajajo na lokacijah Veliki Podljuben, Jama, Ruperč vrh, Bršljin, Žlebej, Sela pri Ratežu, Gorenje Kamenje, Turkova ulica, Gabrska Gora, Cerovci, Smolenja vas, Ždinja vas, Koroška vas, Prečna, Dolnja Težka Voda in Ljuben. Projekt bodo sofinancirale tudi krajevne skupnosti.

2,5 kilometrov več saniranih cest kot lani

V letošnjem letu bo skupno saniranih 4,5 kilometrov občinskih cestnih površin, kar predstavlja 2,5 kilometra več kot lansko leto. “Na Mestni občini Novo mesto kontinuirano vlagamo v cestno infrastrukturo s ciljem izboljšanja prometne varnosti,” sporočajo iz novomeške občine.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih