fbpx
Mestnik
Aktualno Šport

V letošnjem letu brez poraza – LILY FIDERŠEK – 8 zmag – pokal in šampionski pas

V soboto, 2. 12. 2023, se je v Osijeku na Hrvaškem, v odlični organizaciji domačega kluba HUS Centra borilnih športov, odvil že tradicionalni “MUAYTHAI OSJEK OPEN”. Na mednarodnem športnem dogodku se je udeležilo več kot 130 tekmovalcev iz Slovenije, Bosne in Hercegovine, Srbije, Ukrajine in Hrvaške. Tradicionalno prireditev je ob občinskem prazniku slavnostno otvoril župan g. Ivan Anušič.

Slovenske barve in Scorpion Gym je tudi tokrat uspešno zastopala Lily Fideršek s svojim trenerjem. 13-letna Lily je bila s soglasno sodniško odločitvijo izbrana za najboljšo borko v ženski konkurenci. Pokal je prejela iz rok glavnega organizatorja dogodka g. Borbaša Zvonka, ustanovitelja karateja in soustanovitelja tajskega boksa na Hrvaškem ter prejemnika številnih nagrad za svoje delo in uspehe. Lily Fideršek je v kategoriji do 58 kg zasedla 1. mesto. Pomerila se je z domačinko. Že v prvi rundi je dominirala v vseh segmentih borbe in jo tudi predčasno zaključila z TKO.

Tako je Lily Fideršek več kot uspešno zaključila tekmovalno leto 2023. V svojih 8 nastopih doma in v tujini si je priborila 8 zmag in seveda 8 zlatih odličij. Postala je ponosna imetnica pokala za najboljšo borko v ženski konkurenci in lastnica šampionskega pasu svetovnega pokala WMAC.

Člansko ekipo Scorpion Gyma v letu 2023 čaka še profesionalno povabilo, ki še ostaja skrivnost. Prav tako so predvidene podelitve priznanj za državne prvake in prvake Mednarodne lige s strani Slovenske zveze tajskega boksa.

Zahvalnico za udeležbo na mednarodnem športnem dogodku je iz strani Hrvaške zveze tajskega boksa prejel predsednik Slovenske zveze tajskega boksa g. Iztok Vorkapić.

Slovenska zveza tajskega boksa se organizatorju in predsedniku g. Zvonku Borbašu ter njegovemu sinu Alenu zahvaljuje za povabilo, gostoljubje in izjemno organizacijo tradicionalnega športnega dogodka “MUAYTHAI OSJEK OPEN”. Zvonko Borbaš je poleg številnih nagrad za svoje delo in uspehe prejel tudi nagrado “ŠPORTNIK VZORNIK”, saj že več kot 50 let promovira zdrav način življenja in šport, ki mu predano sledi! Izjemno je ponosen na mlade generacije, saj jih uči odgovornosti in spoštovanja, kot to narekujejo tradicionalne borilne veščine.

Zahvala gre tudi družbeno odgovornima podjetjema, ki sta omogočila odhod in nastop na mednarodnem športnem tekmovanju: FILIPS1 d.o.o. in AVTOVLEKA SINT d.o.o.

Tekst in foto: SCORPION GYM

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih