fbpx
Mestnik
kuhinja, dom
Aktualno Gospodarstvo Izbor uredništva

V načrtu tisoč novih najemnih, lastniških in oskrbovanih stanovanj

Novomeški svetniki so na zadnji seji pred poletnim oddihom potrdili stanovanjski program občine za obdobje do leta 2030. Z njim nameravajo v občini zagotoviti zadostno število stavbnih zemljišč in stanovanj. Do leta 2030 nameravajo tako zagotoviti do skoraj tisoč novih najemnih, lastniških in oskrbovanih stanovanj.

Občina program sicer trenutno že uresničuje z gradnjo petih blokov oziroma 183 stanovanj v Podbrezniku.

Sprejeti stanovanjski program občine v središče postavlja kakovost življenja vseh občanov ter predvideva načrtovanje bivanju prijaznega okolja tako na podeželju, v pomembnejših lokalnih središčih kot tudi v mestnem jedru. Občina je v izvedbo programa vključila lani ustanovljen občinski stanovanjski sklad, za njegovo uresničitev pa bo namenila tudi potrebna proračunska sredstva. Po štiri letih je predvidena analiza uresničevanja programa, so sporočili.

Na seji so sicer občinski svetniki tudi potrdili novelo odloka o razglasitvi gozdov s posebnim namenom, ki v novomeških gozdovih, z izjemo Drgančevja, kjer je predviden univerzitetni kampus, prepoveduje gradnjo zidanih objektov ter vnos tujerodnih rastlinskih ali živalskih vrst. Določa tudi pravilno rabo javne opreme v gozdovih.

Svetniki so obravnavali še dopolnitve odloka o zazidalnem načrtu poslovno-stanovanjske gradnje v Dolenjih Kamencah in sprejeli odločitev, da se lahko na območju oskrbnostoritvenega centra med Dolenjimi Kamencami in Veliko Bučno vasjo uredi parkirišče z razsvetljavo, prihodnje pa bo tam zgrajen tudi bencinski servis.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih