fbpx
Mestnik
Aktualno

V Novem mestu včeraj 11 novih okužb

Včeraj je bilo opravljenih 6.017 PCR testov in na novo potrjenih 952 okužb. Čeprav je eden izmed kriterijev za prehod v rumeno fazo izpolnjen, smo zaradi drugega še vedno oddaljeni od rumene faze. Danes pa se bo vlada seznanila s trenutnimi epidemiološkimi razmerami in presodila, če je potrebno katere izmed veljavnih ukrepov prilagoditi.

Sedem dnevno povprečje znaša 728, v bolnišnicah pa se zdravi 485 pacientov.

SB Novo mesto nahaja med 2. in 3. fazo

V SB Novo mesto imajo hospitaliziranih 26 covid bolnikov, od tega jih je 6 na intenzivnem oddelku. Glede na načrt izhodne strategije, se po številu hospitaliziranih Covid bolnikov v Sloveniji, nahajamo med 2. in 3. fazo (1. faza, ko je število hospitaliziranih Covid bolnikov v Sloveniji pod 700, 2. faza, ko jih je pod 500 (tukaj sprejemamo bolnike tudi iz Posavja, ker se zapira brežiška Covid bolnišnica), 3. faza, ko jih je pod 300 in 4. faza, ko jih je pod 100- takrat SBNM ne bo več Covid bolnišnica). “To pomeni, da v tem trenutku ostajamo Covid bolnišnica, sprejemamo, kot rečeno, pa tudi Covid paciente iz Posavja”.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih