fbpx
Mestnik
Foto: Lokalno.si.
Aktualno Dogodki Novice

V novomeškem Domu za starejše občane kmalu na voljo dodatna mesta

Potrebe po dodatnih posteljah v domovih starejših občanov so v širši jugovzhodni Sloveniji vedno večje. Spodbudna novica je, da je bil Dom starejših občanov Novo mesto, uspešen na razpisu pristojnega ministrstva in si zagotovil sredstva za dograditev obstoječih kapacitet za potrebe vzpostavitve dnevnega centra in prostorov za začasne namestitve. Tako bodo dodatne prostore pridobili na zahodni strani novomeškega doma ob sedanji stavbi. Kot nam je povedala direktorica DSO Novo mesto Milena Dular, gre za izgradnjo prostorov namenjenih zagotavljanju delovnih oblik varstva in začasnih namestitev za osebe starejše od 65 let.

Naložba v vrednosti 1.434.766 evrov

Naložbo bosta sofinancirali Republika Slovenija in Evropska unija iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj v skupni vrednosti 1.434.766,00 evrov. Z investicijo bo novomeški DSO pridobil 20 mest za starostnike, ki potrebujejo le začasno domsko varstvo iz različnih vzrokov – za čas okrevanja po operacijah ali drugih razlogov. V novem objektu bo tudi dnevni center za 30 oseb, kamor bodo lahko prihajali v dnevno varstvo starostniki samo preko dneva. »Dnevni center bo tako namenjen za tiste, ki ne morejo več biti sami doma, njihovi svojci pa so v službi, kot tudi za tiste, ki so bodisi z našo pomočjo, bodisi brez, še lahko doma,« pove direktorica novomeškega doma.

V dnevnem centru bodo izvajali sodobne storitve, ki bodo dostopne in sprejemljive starejšim, v pomoč njihovim svojcem, obenem pa bodo nudile možnost izbire.

Trenutno imajo v Domu starejših občanov na voljo 15 nezasedenih mest, kapaciteta doma pa je 350. Rezervirane morajo imeti postelje in rdečo, sivo cono, ki zasedeta 32 postelj.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih