fbpx
Mestnik
Foto: Splošna bolnišnica Novo mesto.
Foto: Splošna bolnišnica Novo mesto.
Dogodki Aktualno Novice

V novomeški bolnišnici 50 COVID bolnikov, 7 na intenzivnem oddelku

V Splošni bolnišnici Novo mesto imajo danes hospitaliziranih 50 COVID bolnikov, od tega 7 na intenzivnem oddelku. Glede na trenutno epidemiološko situacijo oz. na porast okužb v državi, se pripravljajo na dodatne kapacitete, kar pomeni, da lahko zagotovijo do 80 COVID postelj. Poleg pljučne in infekcijske klinike za COVID paciente tako odpirajo še staro interno bolnišnico.
Istočasno že zmanjšujejo ne nujne programe, kar pomeni, da sprejemajo samo paciente s stopnjo napotitve pod nujno in zelo hitro. Vsi ostali pacienti, katerim bo termin odpovedan, bodo o drugem datumu obveščeni v najkrajšem možnem času.

“Opreme, ventilatorjev, prostora imamo ta trenutek dovolj, narašča pa število okuženih med zaposlenimi (tako med zdravniki, kot med medicinskimi sestrami). Situacijo ta trenutek kadrovsko še obvladujemo, v proces pa že vključujemo specializante in tudi nekaj študentov višjega letnika Zdravstvene fakultete.”

Pozivajo vse, ki prihajajo v bolnišnico, da se držijo navodila. Zelo pomembno je, da so odkriti glede simptomov, ki so morebiten znak COVIDA. To, da nimate vročine, ne pomeni, da ste vzeli sredstvo za zbijanje vročine preden ste šli od doma, pomeni, da tega zdravila sploh niste potrebovali. “Ponavljamo, da smo skupaj v tem in to pomeni, da moramo narediti vse, kar je potrebno, da zaščitimo sebe in druge, predvsem pa to pomeni, da skušamo v največji možni meri preprečiti vdor virusa med zaposlene v zdravstvu. Le tako bomo zmogli preživeti ta zimski čas tako, da bodo bolnice lahko še naprej nudile pomoč občanom in državljanom.”

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih