fbpx
Mestnik
Aktualno

V petek premiera filma Poslednji heroj Novomeščana Žige Virca

V začetku meseca je na 26. FSF Portorož svetovno premiero doživel film Poslednji heroj režiserja in Novomeščana Žige Virca. Ustvarjalec znanih slovenskih filmov Huston, imamo problem! in Trst je naš! bo novi film predstavil tudi v Cineplexxu Novo mesto v petek, 27. oktobra 2023, ob 20. uri, kjer bo prisotna ekipa filma.

Film je črna komedija o familiji, ki se spopade z zunanjim sovragom, pristane pa v vojni sama s seboj. Glavna protagonista filma, Vida in Toni, si želita zaploditi otroka, pri čemer ju dan in noč ovirata Vidin infantilni oče France ter toksični dedek John, s katerima si mlada dva delita hišo. V njihovem slikovitem podalpskem kraju nemška nakupovalna veriga Kaufdorf načrtuje gradnjo trgovskega centra prav na mestu, kjer stoji spomenik Johnu, drznemu partizanskemu junaku. To sproži odločen odpor posameznikov, zbranih okoli Franceta, ki skrbijo, da spomin na narodnoosvobodilni boj ne zamre. Medtem ko se Vida in Toni soočata s svežo novico o neplodnosti, France skuša odgnati predstavnico trgovske multinacionalke, hkrati pa v vsem ustreči očetu, ki je z obema nogama globoko v preteklosti. Njemu na čast uprizorijo  zgodovinsko bitko iz druge svetovne vojne, ki služi kot protest proti kapitalističnemu imperializmu, a se sprevrže v družinski obračun, v katerem pride na dan šokantna skrivnost.

Napovednik najdete na: https://www.youtube.com/watch?v=pk3p5JMEazM&feature=youtu.be

VIR: MONM.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih