fbpx
Mestnik
Foto: svet24
Aktualno Dogodki Kronika in policijska poročila Novice

V Prečni med igro otrok stekel na cesto

Policisti so od petka zjutraj do sobote zjutra na številko 113 prejeli 249
klicev, od tega je bilo 47 klicev takšnih, ki so zahtevali posredovanje
policije. Največ klicev je bilo povezano s področjem prometne varnosti.


V Prečni pri Novem mestu je popoldne med igro šestletnik stekel na cesto in se zaletel v kombi, ki ga je mimo peljal 31-letni voznik. Kombi je otroku z desnim kolesom zapeljal čez stopalo. Poškodovanega otroka so starši odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da ima zlomljeno stopalnico.
Ogled kraja so opravili prometni policisti in 31-letnemu vozniku odredili preizkus alkoholiziranosti, ki ni pokazal prisotnosti alkohola, prav tako je bil negativen test na mamila. Policisti odgovornost za prometno nesreči pripisujejo neprevidnosti med igro.

Pes ugriznil mimoidočega


Zjutraj je lastnica večjega psa mešanca privezala na ograjo pred trgovino, sama pa odšla v trgovino. V času njene odsotnosti je pes v roko ugriznil sprehajalca in ga lažje poškodoval. Poškodbo so oskrbeli v novomeški bolnišnici, policisti pa so lastniku psa napisali plačilni nalog.

Kršitve javnega reda in miru


Policisti so dopoldne intervenirali v okolici Novega mesta zaradi prijave glasne glasbe. Kršitelju so napisali plačilni nalog. Nekaj minut zatem, ko so policisti odšli iz kraja, je isti prijavitelji ponovno prijavil glasne glasbe. V drugem primeru so policisti ugotovili, da to
ne drži in so prijavitelju napisali plačilni nalog zaradi lažne naznanitve prekrška zoper javni reda in mir.

Nekaj pred deseto uro zvečer so policisti ponovno intervenirali zaradi prijave glasne glasbe (na istem območju). Policisti so napisali plačilni nalog 27-letniku, ki je na zasebni zabavi preglasno igral na klaviature.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih