fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Novice

V SB Novo mesto največ čakalnih dob beležijo na področju ortopedije

V Splošni bolnišnici Novo mesto imamo danes hospitaliziranih 34 COVID bolnikov, od tega 6 na intenzivnem oddelku.

“Zelo smo veseli, da se razmere v naši bolnišnici izboljšujejo in se število hospitaliziranih zmanjšuje. Število Covid pacientov se je zmanjšalo na dobro tretjino oz. v povprečju na 30 – 35 hospitaliziranih Covid bolnikov, od tega od 6-8 bolnikov na intenzivnem oddelku. Te številke nam omogočajo, da ob upoštevanju vseh preventivnih varnostnih ukrepov, pričnemo z izvajanjem rednega programa. Covid oddelek zaenkrat ostaja v stari interni stavbi ter na intenzivnem oddelku, medtem, ko pljučno-infekcijsko stavbo odpiramo za redne paciente,” sporočajo iz SB Novo mesto.

Največ čakalnih dob beležijo na področju ortopedije, žilnih posegov, kardiologije in funkcionalne diagnostike. Predvsem na področju kardiologije oz. internistike ocenjujejo, da se bo čakalna doba na žalost še povečala, zaradi pacientov, ki so Covid sicer preboleli, k njim pa se vračajo zaradi zapletov, ki so značilni tudi po preboleli bolezni.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih