fbpx
Mestnik
Foto: Splošna bolnišnica Novo mesto.
Foto: Splošna bolnišnica Novo mesto.
Aktualno Dogodki Novice

V SB Novo mesto umrlo skupaj 113 covid bolnikov, bolnišnica bo prejela cepivo do konca leta

V Splošni bolnišnici Novo mesto imajo hospitalizirana 102 COVID bolnika, od tega 19 na intenzivnem oddelku.

V začetku drugega vala so imeli hospitalizirane paciente pretežno iz drugih regij, sedaj pa se dogaja, da morajo tudi paciente iz novomeške regije premeščati drugam, saj zaradi velikega povpraševanja po posteljah, lahko pride tudi do situacije, ko zaradi polne zasedenosti nimajo več prostih kapacitet, da bi lahko sprejeli vse bolnike, ki potrebujejo bolnišnično zdravljenje.  V preteklem tednu smo med zaposlenimi opravili 324 hitrih antigenskih testov, od katerih je bilo 15 pozitivnih, večino odkritih pozitivnih testov pa je še vedno bilo asimptomatskih.” Do sedaj je v naši bolnišnici skupaj umrlo 113 bolnikov s Covidom,” so sporočili iz SBNM.

Cepivo v novomeški bolnišnici že konec leta

“S prvo pošiljko, predvidoma do konca leta, bomo v našo bolnišnico prejeli cepivo Pfizer/BioNTech. Ta trenutek interes za cepljenje v naši ustanovi še zbiramo,” pravijo. S cepljenjem lahko učinkovito preprečimo zbolevanje za koronavirusno boleznijo in tako omogočimo ohranitev zdravja posameznika in širše družbe ter čim hitrejšo normalizacijo življenja.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih