fbpx
Mestnik
FOTO: Občina Ivančna Gorica.
Aktualno Novice Starševstvo & otroci

V Šentvidu pri Stični začeli gradnjo novega vrtca

V občini Ivančna Gorica je v vrtec vpisanih več otrok, kot jih lahko sprejmejo. Zato so se v Šentvidu pri Stični odločili zgraditi nov vrtec. Podjetje GPI Tehnika, ki je na razpisu občine oddalo najugodnejšo ponudbo, je gradnjo začelo ta teden.

Vrtec bo stal v bližini gasilskega doma v Šentvidu pri Stični. Imel bo dve etaži z osmimi oddelki, kuhinjo, upravo in večnamensko-športno igralnico. Zunaj bo urejeno otroško igrišče z igrali. Objekt bo skoraj nič energijski, ogrevan s toplotno črpalko. Po besedah župan Dušana Strnada gre za enega izmed prioritetnih projektov občine v letošnjim letom, s katerim nameravajo rešiti problematiko odklonjenih otrok za sprejem v vrtec.

Zabrneli so gradbeni stroji. FOTO: Občina Ivančna Gorica.

Na javni razpis občine za gradnjo vrtca so prispele tri ponudbe. Najugodnejšo je oddalo podjetje GPI Tehnika, ki bo vrtec zgradilo za nekaj manj kot 4,3 milijona evrov. Pogodbo s podjetjem je župan podpisal nedavno, zajema pa izgradnjo stavbe vrtca, ureditev parkirišč, otroškega igrišča ter zunanje in prometne ureditve.

Za vrtec je občina pridobila 920.000 evrov na razpisu ministrstva za izobraževanje, znanost in šport za sofinanciranje naložb v vrtcih in osnovnem šolstvu, pol milijona naj bi dobila še iz Eko sklada. Preostalo bo zagotovila sama.

Podjetje GPI Tehnika, bo vrtec zgradilo za nekaj manj kot 4,3 milijona evrov. FOTO: Občina Ivančna Gorica.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih