fbpx
Mestnik
FOTO: MONM.
Aktualno Občina

V sredo in četrtek popolna zapora med Malim Slatnikom in Petelinjekom

V sredo in četrtek, 21. in 22. decembra 2022, bo v sklopu rekonstrukcije državne ceste in izgradnje večnamenske poti potekalo zaključno asfaltiranje vozišča v dolžini enega kilometra med Malim Slatnikom in Petelinjekom. Za izvedbo del bo gradbeni izvajalec vzpostavil popolno zaporo ceste, obvoz pa bo potekal na relaciji Petelinjek–Šentjernej–Dobrava–Družinska vas–Otočec–Novo mesto ter obratno, sporoča Mestna občina Novo mesto.

Popolna zapora med Malim Slatnikom in Petelinjekom bo vzpostavljena 21. decembra ob 7. uri in odstranjena 22. decembra ob 17. uri. Po zaključenem asfaltiranju bo promet med naseljema ponovno potekal nemoteno, dela pa se bodo nadaljevala na večnamenski poti ob cestišču.

V naslednji fazi, ki bo potekala predvidoma do aprila 2023, bodo dela obsegala nadaljnjo izgradnjo večnamenske poti in postavitev javne razsvetljave. Naložba je vredna nekaj več kot 2 milijona evrov, pri čemer bo DRSI prispevala 1,7 milijona, preostanek pa naša občina.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih