fbpx
Mestnik
Four drawer freezer, full meet and chicken in studio shot
Aktualno Kronika in policijska poročila

V Trebnjem: Nepridiprav iz skrinje pobral meso

Policisti PU Novo mesto so od zadnjega poročanja na številko 113 sprejeli 209 klicev, od tega je bilo 55 dogodkov takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije.

V Preski pri Dobrniču so včeraj dopoldne izpod kozolca odpeljali Tomosov moped APN6, vijolične barve, s športnim izpuhom, vreden okoli petsto evrov. Moped ima na rezervoarju za gorivo tri prečne črte.

V Križu so trebanjski policisti opravili ogled tatvine – po prvih ugotovitvah je storilec s ključem, ki je bil na vidnem mestu pod nadstreškom, odklenil vrata gospodarskega poslopja in iz zamrzovalne skrinje pobral okoli štirideset kilogramov različnega mesa ter dvajset litrov bencina in dvajset litrov dizelskega goriva v dveh kovinskih posodah. Škode naj bi bilo okoli tristo evrov. Dejanje naj bi se sicer zgodilo v zadnjih nekaj dneh.

Dopoldne so policisti v Dobruški vasi zasegli pet korit rož, ki so bile odtujene v noči iz torka na sredo. Ugotovili so, da gre za rože, ki so bile ukradene v Tomažji vasi in so jih vrnili lastnikom.

Prometna varnost

Policisti so obravnavali enajst prometnih nesreč z materialno škodo in eno z lažjimi poškodbami, ki se je zgodila že pred dnevni.

Policisti iz Dolenjskih Toplic so dopoldne zasegli neregistriran moped znamke Tomos APN6. Vozil ga je 17-letnik brez ustreznega vozniškega dovoljenja.

Pijanemu 50-letnemu vozniku osebnega avtomobila so krški policisti zasegli avto nekaj pred osmo uro zvečer. V postopku so namreč ugotovili, da vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja, preizkus alkoholiziranosti pa je pokazal 1,05 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Brežiški policisti so v sredinih zgodnjih jutranjih urah v Spodnji Pohanci zasegli kombinirano vozilo, ker so v postopku ugotovili, da ga 31-letni voznik vozi brez vozniškega dovoljenja.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih