fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Društva Novice

V votlini največje trškogorske lipe na ogled dvometrske jaslice

Turistično kulturno društvo Trškogorsko srce je z veliko srčnostjo in obilo truda doseglo postavitev jaslic v sredino največje trškogorske lipe. Drevo, ki ob cerkvi Marijinega rojstva bdi že vsaj 400 let, bo jaslice gostilo do svečnice, 2. februarja 2021. Unikatne jaslice, izdelane iz hrastovega monolita po repliki figur patra Wolfganga Koglerja, spremljata tudi božična glasbena spremljava in osvetlitev.

Figure, ki prikazujejo toplino mlade družine, so izdelane po repliki jaslic patra Wolfganga Koglerja iz Kartuzije Pleterje in so v primerjavi z originalnimi figurami kar petkrat večje. Trškogorske jaslice tako merijo v višino kar dva metra, njihovo podobo pa so dodelali tudi z glasbeno in svetlobno spremljavo.

Jaslice, ki so bile v lipo postavljene z dovoljenjem župnije Št. Peter – Otočec in Zavoda Republike Slovenije za varstvo narave, je iz monolitnega hrastovega debla izdelalo, dostavilo in postavilo podjetje Ledene skulpture Rismondo iz Valburge.

Projekt Jaslice na Trški gori, ki ga skozi redno delovanje društva sofinancira tudi Mestna občina Novo mesto, bo društvo izvedlo s pomočjo donatorskih in sponzorskih sredstev.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih