fbpx
Mestnik
Aktualno Kronika in policijska poročila

Varnostniku grozili s palico in solzivcem

V soboto popoldne je varnostnik trgovine na Avšičevi ulici v Novem mestu opozoril tri osebe, ki so brskali po zabojniki za smeti. Na varnostnika so se najprej spravili z besedami, nato pa mu zagrozili s palico in pošpricali z dražljivim sprejem.

Ko so se policisti odpeljali iz kraja in podali v iskanje teh oseb, se je malo kasneje do trgovine pripeljala druga skupina občanov. Tudi ti niso upoštevali odredbe in opozoril varnostnika. Dva od njih sta se spravila nanj, ga nekajkrat udarila in zbila na tla ter pošpricala z solzivcem. Varnostnika so pri tem lažje poškodovali, tako da so ga z reševalnim vozilom odpeljali v bolnišnico, kjer je ostal na opazovanju.

Skupina občanov se je zvečer zopet pripeljala do te iste trgovine, zagrozili so varnostniku, nato pa odpeljali. Ko jih je opozoril, so mu zagrozili in se iz kraja odpeljali. Policisti so jih ustavili in odpeljali na policijsko postajo, da z njimi opravijo razgovor. Po zaključku preiskave, ko bodo razjasnjene vloge vseh akterjev, bodo zoper njih ustrezno ukrepali – zaradi neupoštevanja opozoril in odredb varnostnika ter povzročitve lahke telesne poškodbe, sporoča PU Novo mesto.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih