fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Občina

Včeraj MONM priskrbela 200 toplih obrokov

Mestna občina Novo mesto je v času izobraževanja na daljavo poskrbela za osnovnošolce, ki izpolnjujejo pogoj za financiranje obroka s strani države, brezplačen topel obrok. Prevzemi potekajo na OŠ Drska in OŠ Bršljin. Včeraj so pripravili 200 obrokov, v prihodnjih dneh pa načrtujejo, da jih bodo še več.

Kako poteka predaja obroka

Priprava obrokov poteka kot običajno, pri njej pa zaenkrat sodeluje manjši obseg zaposlenih v kuhinjah. Pri predaji obrokov pomagajo učitelji in socialni delavci, hrano v embalaži za enkratno uporabo pa prevzemajo tako učenci kot starši, stari starši in pooblaščenci.


Na OŠ Bršljin predaja poteka v prostoru z odprtimi vrati, da je prostor ves čas zračen, na OŠ Drska pa imajo določen koridor po katerem dostopajo do hrane in se tako pri prevzemu izognejo morebitnemu srečanju. OŠ Drska je za 10 oddaljenih učencev organizirala razvoz hrane, za nekaj učencev hrano prevzame in nato dostavi tudi Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto. Obe šoli zgledno skrbita, da vse poteka na način, ki onemogoča širjenje okužbe z virusom COVID-19 in pričakujeta, da bodo v prihodnjih dneh pripravili še več obrokov, saj se kaže trend večanja števila prijavljenih.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih