fbpx
Mestnik
Razvojni center Novo mesto d.o.o.
Aktualno Zanimivosti & Zabava

Vedno bolj obiskana izmenjava oblačil in modnih dodatkov tudi v Novem mestu

EUROPE DIRECT Novo mesto, ki deluje v okviru Razvojnega centra Novo mesto, je v soboto, 25. februarja, v prostorih novomeške Knjižnice Mirana Jarca organiziral že prepoznavno izmenjavo oblačil in modnih dodatkov. To je eden izmed dogodkov, ki jih pripravljajo v lokalnem okolju in na takšen način sledijo prednostnim nalogam Evropske komisije.

Zakaj je izmenjava pomembna in kako obiskan dogodek je to v Novem mestu? Tekstilna industrija je ena najbolj umazanih na svetu. Današnja moderna družba je velik potrošnik, tudi na področju tekstila. »Zakaj bi si vsako sezono kupili nove kose oblačil, ko pa jih lahko zamenjamo in tako popestrimo omaro in hkrati skrbimo za okolje. Vse to so majhni koraki, s katerimi lahko vsak od nas prispeva k bolj zelenemu planetu,« je povedala Iris Pšunder, vodja Informacijske točke EUROPE DIRECT Novo mesto. S tem EUROPE DIRECT Novo mesto spodbuja lokalno prebivalstvo, da podpira takšne dogodke in se jih z veseljem udeleži ter tudi širi besedo naprej.

FOTO: Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Naslednji izmenjava oblačil in modnih dodatkov se bo odvila v jeseni 2023 na Novomeški tržnici, na Glavnem trgu. Več informacij dobite na družbenih omrežjih EUROPE DIRECT Novo mesto ali na europe.direct@rc-nm.si.

TEKST: Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih