fbpx
Mestnik
Aktualno Novice

Virtualni Žabkarjev memorial

Vodstvo NTK Krka Novo mesto ostaja zvesto dobri tradiciji in se tudi letos priklanja spominu Egona Žabkarja, žal le virtualno – Edini virtualni memorial v Sloveniji – Tokrat smo zmagovalci vsi!

Zakaj virtualni? Na to vprašanje bi najbolje znal odgovoriti ‘mojster’ COVID-19. Sicer pa, saj vemo: virtualnost se v vsakdanjem življenju nanaša na nekaj, kar naj bi obstajalo, vendar ni realno. Korona virus je v tem letu marsikaj preprečil, tako tudi načrtovani 4. Žabkarjev spominski turnir. A spomin na tega dobrega človeka in trenerja, ki je vzgojil vrsto odličnih novomeških namiznotenisačev, koronavirusu ne bo uspelo zbrisati. Tako imamo na današnjo soboto, 5. decembra 2020, virtualni Žabkarjev spominski turnir, četrti po vrsti v zgodovini kluba.

Kdo vse se ga lahko udeleži? Vsi, ki bodo to vest prebrali in jo tudi všečkali, predvsem pa delili med svoje prijatelje, ki so nemara poznali tega dobrega človeka, ki je v Novo mesto prišel leta 1968, postal član kluba, igralec, klubski funkcionar in trener. Za klub je naredil toliko dobega, da so se člani na letnem zboru kluba leta 2016 odločili, da v njegov spomin vpeljejo turnir. 1. memorialni turnir v svoji bogati zgodovini je klub odlično pripravil v petek, 27. maja 2016, v dvorani na Otočcu. Zmagovalec je postal Dušen Pezelj-Dule, ki je bil najprej Žabkarjev učenec, nato na domačih turnirjih njegov tekmec, predvsem pa sta bila zelo dobra prijatelja, ki sta del svojega časa namenila namiznoteniškem opismenjevanju. Lanski, 3. turnir, s katerega sta dve fotografiji, je bil izjemno dobro obiskan, igralo se je v vseh kategorijah, na njem pa je diplome in medalje podeljeval nekdanji soigralec E. Žabkarja Marjan Kovačič. (J. P.)

Jernej Jedlovčnik, predsednik kluba: »Letošnji memoril bomo šteli kot izvedenega, pod zaporedno številko štiri. Skrbno smo načrtovali izvedbo tega vedno lepo obiskanega turnirja in ga, čeprav v virtualni obliki, tudi izvedli. V NTK Krka Novo mesto pač spoštujemo naše člane in ohranjamo spomin na posameznike, zaslužne, da neprekinjeno delujemo že 73 let! Ne priznamo ovir in preprek, tudi pandemijo bomo premagali.«


Udeleženci 3. memoriala Egona Žabkarja. Turnir si je ogledalo tudi nekaj staršev, nekateri med njimi so se po turnirju opogumili in stopili za mizico. Niso bili slabi!

Od leve proti desni: Marjan Kovačič – Marč, podeljevalec diplom na 3. Žabkarjevem memorialnem turnirju, Aleksander Postolov, Dušan Pezelj – Dule, Ivan Vertuš, Miha Klemenčič. (Foto: Fotoarhiv NTK Krka Novo mesto)


Janez Pezelj

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih