fbpx
Mestnik
FOTO: Krka
Aktualno Gospodarstvo Novice

Višja dividenda delničarjem Krke

 Nadzorni svet in uprava družbe Krka sta na sredini seji nadzornega sveta oblikovala predlog, da se Krkinim delničarjem izplača dividenda v višini 5,63 evra bruto na delnico, kar bi bilo 12,6 odstotka več kot lani, je danes prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočila družba.

Vodstvo bo skupščini, ki bo 7. julija, predlagalo, da se od okoli 318,63 milijona evrov bilančnega dobička za dividende nameni nekaj več kot 175 milijonov evrov oz. 5,63 evra bruto na delnico, za druge rezerve iz dobička 71,8 milijona evrov in za prenos v naslednje leto 71,8 milijona evrov.

FOTO: Krka.

V družbi opozarjajo, da so ti zneski izračunani ob upoštevanju stanja lastnih delnic na 6. april in da se bo ob objavi sklica skupščine v izračunu upoštevalo število lastnih delnic na dan sklica skupščine.

Krka je lani od 337,52 milijona evrov bilančnega dobička za dividende namenila 156,08 milijona evrov oz. pet evrov bruto na delnico, kar je bilo 17,6 odstotka več kot leto prej in največ doslej, poroča STA.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih