fbpx
Mestnik
Aktualno Kronika in policijska poročila

Vlomi v zidanico in avtomobil, neznanec odtujil 70 l goriva

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 8.4. in 11.4. intervenirali v 135 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 554 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 22
prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 24-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, lahke  telesne poškodbe, goljufije, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara, iskanja pogrešane osebe, najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev in nezakonitih prehodov državne meje.

Poškodovana voznica

Policisti PP Brežice so bili 9.4., nekaj pred10.30 obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov v kraju Bukošek. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 57-letni voznik, ki je v  križišču odvzel prednost 54-letni voznici. Lažje poškodovano voznico so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.
Policisti so povzročitelju zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Prometna nesreča na avtocesti

9. 4., okoli 13. ure se je zgodila prometna nesreča na avtocesti pred Bičem. Policisti PPP Novo mesto so ugotovili, da je voznica osebnega avtomobila slovenskih registrskih oznak zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast
nad vozilom in trčila v avtomobil avstrijskih registrskih oznak. Poškodovanega državljana Avstrije so reševalci oskrbeli. Povzročiteljici nesreče so policisti izdali plačilni nalog.

Padec motorista

Policisti PP Brežice so bili 10.4., nekaj po 16. uri obveščeni o padcu motorista v Mrzlavi vasi. Ugotovili so, da je 40-letni motorist zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad motorjem in padel. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da gre za lažje poškodbe. Zaradi kršitve cestno prometnih predpisov mu bodo policisti
izdali plačilni nalog.

Vlomi in tatvine

Na  delovišču v Podbočju je v noči na 8. 4. nekdo iz rezervoarja delovnega stroja iztočil in odtujil okoli 70 litrov goriva.

Na Mestih njivah v Novem mestu je v noči na 8. 4. nekdo iz odklenjenega osebnega avtomobila odtujil rabljen akumulator in električne vodnike.

Na območju  Žejnega (PP  Brežice) je v noči na 8. 4. neznanec vlomil v počitniško hišo in odtujil denar. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 550 evrov škode.

Med 2. 4. in 9. 4. je na Drganjih selih nekdo skozi okno vlomil v zidanico in odtujil več steklenic z alkoholno pijačo in  živilske izdelke. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.

V noči na 10. 4. je na parkirnem prostoru v Trebnjem nekdo vlomil v osebni avtomobil. Odtujil ni ničesar, s  poškodbo vrat in karoserije pa je povzročil za okoli 3000 evrov škode.

Med  8.4. in 10. 4. je na delovišču v Novem mestu neznanec vlomil v gradbiščni zabojnik in v avtomat za kavo. Odtujil je nekaj kovancev in električni podaljšek. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 600 evrov
škode.

10. 4. v večernih urah je nekdo skozi vrata vlomil v prodajalno na Otočcu in odtujil tobačne izdelke. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Na Topliški cesti v Novem mestu je v noči na 11.4. neznanec vlomil v dva objekta. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z aktivnostmi v okviru preiskave kaznivega dejanja

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih