fbpx
Mestnik
Policija.
Aktualno Kronika in policijska poročila

Vozilo obstalo na tirih, voznik pod vplivom alkohola

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 63 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 224 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi  telesnimi poškodbami in sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala  premoženjska škoda. V Brežicah so zasegli vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki sta vozila brez  veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 17-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Šentjerneju kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, lahke telesne poškodbe, poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe,  požara in nedovoljenih prehodov državne meje.

20. 2. nekaj po 8.30 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na Kandijski cesti. Policisti PP Novo mesto so ugotovili, da je za nesrečo odgovorna 34-letna voznica osebnega avtomobila, ki je na prehodu za pešce trčila v 45-letnega pešca, ki je pravilno prečkal cesto. Lažje poškodovanega pešca so reševalci oskrbeli in odpeljali v  bolnišnico. Zoper voznico bodo policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov uvedli prekrškovni postopek.

Obtičal na železniških tirih

Okoli 21.30 so bili črnomaljski policisti obveščeni, da je med Semičem in Črnomljem na železniških tirih obtičalo  vozilo. Oviro so pristojni zavarovali do prihoda gasilcev, ki so vozilo odstranili. Policisti so ugotovili, da je 57-letni voznik zapeljal preko tračnic in med obračanjem vozila obstal na tirih. V litru izdihanega zraka je imel 0,65 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Poškodovanje tuje stvari

Na Trdinovi ulici v Novem mestu je med 18. 2. in 19. 2. nekdo poškodoval garažna in vhodna vrata stanovanjske hiše in s tem povzročil za okoli 1000 evrov škode.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih