fbpx
Mestnik
Fotografija je simbolična.
Kronika in policijska poročila

Voznica trčila v brežino, odpeljali so jo v bolnišnico

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 50 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 153 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala  premoženjska škoda. Na Obrežju in v Krškem so zasegli vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki  sta vozila brez veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi sedmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vloma in tatvin. Posredovali so zaradi nedovoljenih prehodov državne meje.

V Gorenjih Kamencah je v noči na 27. 2. nekdo vlomil v garažo stanovanjske hiše in odtujil električno ročno orodje.

Nekaj pred 16. uro je v prodajalni na Glavnem trgu v Novem mestu storilka izkoristila odsotnost prodajalke, ki je  stregla druge stranke in iz prodajnega pulta odtujila denarnico z denarjem.

V Mrzlavi vasi je v noči na 27. 2. neznanec s strehe gospodarskega objekta odtujil bakrene žlebove in lastnika oškodoval za okoli 1500 evrov.

Prometna nesreča na avtocesti

Nekaj pred 8. uro so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na avtocesti pri izvozu za Trebnje. Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je 37-letna voznica iz Hrvaške zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast  nad avtomobilom, zapeljala s ceste in trčila v brežino. Lažje poškodovano 66-letno potnico so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Povzročiteljici nesreče so policisti zaradi kršitve izrekli globo.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih