fbpx
Mestnik
Aktualno

Vozniku tovornega vozila odvzeli vozniško

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 89 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 235 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 12-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitev signalno varnostnih naprav, požara in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Poškodovan voznik osebnega avtomobila

Brežiški policisti so bili nekaj po 10.30 obveščeni o prometni nesreči na Obrežju. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 75-letni voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilne strani vožnje izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v hlodovino ob cesti. Lažje poškodovanega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti mu bodo zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Voznik tovornega vozila pod vplivom alkohola

Nekaj pred 17. uro smo bili obveščeni o nevarni vožnji voznika tovornega vozila s priklopnikom, ki naj bi med Čatežem in Krškim vijugal po vozišču in ogrožal ostale udeležencev v prometu. Policisti PPP Novo mesto so kršitelja izsledili in ustavili. Med postopkom so ugotovili, da gre za 52-letnega voznika iz Hrvaške, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,52 miligramov alkohola. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo, mu odvzeli vozniško dovoljenje in zaradi kršitev izrekli globo.
 
KRIMINALITETA

Vlom

V noči na 6. 6. je v Brežicah nekdo skozi vrata vlomil v gostinski lokal in odtujil denar. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1.600 evrov škode.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeni prehodi meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Obrežje, Rakovec, Kapele, Slovenska vas, Jesenice, Nova vas pri Mokricah) izsledili in prijeli 20 državljanov Afganistana, 14 državljanov Indije, 13 državljanov Sirije, 11 državljanov Turčije, devet državljanov Bangladeša, osem državljanov Nepala, šest državljanov Pakistana, šest državljanov Iraka, pet državljanov Maroka, štiri državljane Palestine, štiri državljane Alžirije, tri državljane Egipta, državljana Kameruna in državljana Indije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

VIR: PU NM.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih