fbpx
Mestnik
Že od jutri naprej več sonca.
Aktualno Vreme

Vreme danes še bolj “kislo”, od jutri naprej pa…

Nov teden Novomeško območje začenja z oblačnim vremenom, ki ga bo tekom dneva spremljal tudi dež. V popoldanskih urah bo namreč pas padavin od severa prešel vso Slovenijo, lahko bo tudi zagrmelo. Meja sneženja se bo na jugu spustila do okoli 500 m nad morjem. Temperature se bodo popoldne povzpele do največ 11 stopinj, pihal pa bo tudi šibak do zmeren jugozahodni veter. Vlaga v zraku ostaja visoka, tudi danes bo znašala okoli 90 %.

Danes bo vremensko obremenitev občutilo veliko ljudi, popustila bo v večernem času. Jutri bo vpliv vremena na počutje povečini ugoden.

Spremenljivo vreme preteklega tedna je vplivalo na obremenitev zraka s cvetnim prahom, a bodo današnje padavine (skupaj s padavinami tekom vikenda) to obremenitev znižale.
Pozorni bodite na razvoj cvetenja v vašem neposrednem okolju, saj so lahko drevesa in grmi v bližini stavb velik vir cvetnega prahu, ki se ob prezračevanju prenese tudi v bivalne prostore.

V naslednjih dneh sprememba

Kljub vremensko precej neugodnem vikendu in začetku novega tedna, bodo naslednji dnevi bolj bogati s soncem, padavin namreč ne pričakujemo vsaj do petka. Temperature bodo sicer precej podobne preteklim dnem, morda celo malo nižje.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih