fbpx
Mestnik
(Foto: Slovenske novice)
Aktualno Narava & zdravje Novice Politika

Vsak četrti test na Covid-19 pozitiven, od včeraj v veljavi policijska ura

Današnje številke testiranj za koronavirus in pozitivnih primerov je ponovno višje, najvišje doslej. Včeraj so potrdili 1.503 primere od opravljenih 5.891 testov., delež pozitivnih torej znaša 25,51 %, kar pomeni, da je že vsak četrti test pozitiven.V bolnišnicah se trenutno zdravi 55 ljudi, hospitaliziranih je tudi 5 otrok.

Včeraj je prvič v zgodovini samostojne Slovenije v veljavo stopil odlok o začasni omejitvi gibanja oz. policijska ura, ki je trajala od 21.00 do 6.00. V tem času je gibanje dovoljeno le v primeru opravičljivega razloga, o katerih smo pisali v tem prispevku. Po informacijah Policije naj bi prva noč policijske ure minila mirno. Je pa bilo nekoliko manj mirno v drugem največjem slovenskem mestu, Mariboru, kjer se je natanko ob 21. uri zbralo cca. 100 protestnikov proti tovrstnemu ukrepu. Nekateri med njimi so bili brez zaščitne maske, enemu izmed slednjih naj bi policisti naložili globo v višini 1.200 evrov kazni.

M.K.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih