fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Kronika in policijska poročila

Vse več vlomov v stanovanjske hiše

Kršiteljici zasegli avtomobil

Policisti PP Metlika so med kontrolo prometa v Rosalnicah nekaj pred 18.uro ustavili voznico osebnega atomobila Volkswagen passat. Med postopkom so ugotovili, da 18-letna voznica nima veljavnega vozniškega dovoljenja, saj še ni opravljala vozniškega izpita. Avtomobil so ji zasegli in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Poskus vloma

V Koroški vasi je med 17.30 in 18.30 nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah storilcu v objekt ni uspelo priti, povzročil je le škodo na vratih.

Policisti med preiskavami vlomov ugotavljamo, da se storilci pripravijo na izvršitev kaznivega dejanja in opazujejo hiše in navade stanovalcev. V jesenskem in zimskem času najpogosteje vlamljajo v zgodnjih večernih urah in v tiste hiše, v katerih očitno ni nikogar. Svetujemo, da ob temnih delih dneva, tudi če od doma odidete le za krajši čas (sprehod, odhod v trgovinoipd.), v hiši pustite prižgano luč, televizijski ali radijski sprejemnik –hiša naj ne daje videza, kot da v njej ni nikogar. Ob daljši odsotnosti prosite sosede, naj bodo pozorni na sumljive okoliščine in o tem obveščajo policiste.Storilci iz stanovanjskih hiš kradejo denar in nakit, ki ga pogosto ševedno najdejo na predvidljivih in lahko dostopnih mestih. Svetujemo, da doma ne hranite večje vsote denarja in vrednejšega nakita. V primeru, da postanete žrtev kaznivega dejanja, nas o tem takoj obvestite na številko113. Do prihoda policistov ne vstopajte v prostor, ker je storilec lahko še vedno v objektu, uničile pa bi se tudi sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca kaznivega dejanja.Občane pozivamo, da nas obveščajo o pojavu sumljivih vozil in oseb, ki si ogledujejo hiše in bi se lahko pripravljali na izvršitev kaznivega dejanja.Prepričani smo, da je partnersko sodelovanje z občani ključno pri zagotavljanju varnosti, saj so prav oni tisti, ki v svojem okolju najprej zanajo okoliščine, vozila in osebe, ki v to okolje ne sodijo. Podatki o znamki in registrski tablici vozila ali opis sumljive osebe lahko pripomorek prijetju storilca in uspešni preiskavi kaznivega dejanja.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih