fbpx
Mestnik
Aktualno Narava & zdravje

Z Glam lepotnim studiom še lepši v poletje

Poletje je pred vrati. In v Glam lepotnem studiu se že intenzivno izvajajo vse storitve, ki služijo lepše oblikovanemu telesu. Za videz je sicer treba skrbeti skozi celo leto, je pa res, da poleti kažemo več kože, zato si še posebej želimo biti najboljša verzija sebe. V Glam lepotnem studiu izvajajo tri različne storitve namenjene oblikovanju telesa, ki pa se pogosto med seboj tudi kombinirajo, to so kriolipoliza, maderoterapija in vacuslim48.

Kriolipoliza 360° je postopek, s katerim dosežemo, da maščobne celice zamrznemo oziroma jih podhladimo. Ko so nekaj časa podvržene takšnemu stanju, maščobne celice odmrejo, razpadejo in se preko limfnega ter krvnega obtoka tudi izločijo iz telesa. Gre za trenutno najnovejši postopek v svetu, s katerim dokazano učinkovito odstranimo maščobo na mestih, kjer je to najtežje. S postopkom kriolipolize odstranimo od 20 % – 25 % obstoječih maščobnih celic, saj z aparatom istočasno izvajamo vakuum, elektroforezo, bio vibro in lipo laser.

Vacuslim48 pa je metoda za profesionalne tretmaje hujšanja in odpravo celulita. Proces oblikovanja postave je izredno pospešen, pomarančni koži pa se lahko pomaha v slovo. Vakuum in aktivne sestavine iz kreme razbijajo maščobo z ultra hitrostjo. Že po prvem tretmaju je vidno zmanjšanje obsega. Drugi pozitivni učinki pa so tudi videz kože in sama čvrstost, ki jo občutite po tretmaju. Občutek lahkotnosti je vrhunski, saj se odstrani tudi odvečna voda, ki povzroča napihnjenost.

V Glam lepotnem studiu izvajajo tudi maderoterapijo, ki jo bomo bolj podrobno predstavili. Gre za terapevtsko tehniko, ki izvira iz antičnih časov in je znana po svojih številnih koristih za telo in duha.

Kako deluje?

Maderoterapija deluje na več ravneh, od fizičnega do energetskega in celo čustvenega. Pri masaži se uporabljajo posebej oblikovani leseni valji in druge lesene naprave, ki se premikajo po telesu s pritiskom terapevta. Ta pritisk spodbuja krvni obtok, izboljšuje limfni pretok ter pomaga pri odstranjevanju strupov in odvečne tekočine iz telesa. Poleg tega masaža sprošča napetost in stresa ter spodbuja sprostitev mišic.

Prednosti maderoterapije

Izboljšana koža: Maderoterapija lahko izboljša teksturo kože, zmanjša videz celulita ter pripomore k bolj gladki in čvrsti koži.

Povečan krvni obtok: Stimulacija mišic in tkiv s pomočjo lesenih valjev poveča krvni obtok, kar lahko pomaga pri pospeševanju procesa regeneracije tkiva.

Odprava nakopičene tekočine: Maderoterapija lahko pomaga pri odpravljanju odvečne tekočine in toksinov iz telesa ter tako zmanjša otekanje.

Sprostitev mišic in zmanjšanje stresa: Masaža s pomočjo lesenih valjev sprošča napetost v mišicah ter zmanjšuje stres in tesnobo.

Povečana energija in boljše počutje: Po maderoterapiji se mnogi počutijo bolj energično in osredotočeno, saj masaža spodbuja tudi sproščanje endorfinov, hormonov sreče.

Kako poteka?

Pred začetkom seje terapevt najprej oceni stanje kože in posluša morebitne težave ali želje stranke. Nato se izberejo leseni valji in druga orodja, primerna za posamezno stranko in njene potrebe.

Maderoterapija se običajno izvaja na različnih delih telesa, vključno z obrazom, vratom, rameni, hrbtom, trebuhom, boki, stegni in nogami. Terapevt uporablja lesene valje in jih premika po koži s pritiskom, pri tem pa sledi naravnim tokovom limfnega sistema in mišic.

Kdo lahko koristi maderoterapijo?

Maderoterapija je primerna za skoraj vsakogar, vendar pa se lahko posvetujete s strokovnjakom, če imate kakršne koli zdravstvene težave ali pomisleke. Prav tako se pred začetkom terapije posvetujte s terapevtom, če imate kakšne posebne cilje ali želje glede svojega zdravja in dobrega počutja.

Ali postopek boli in zakaj pride do modric?

Na to, ali je maderoterapija boleča, vpliva več dejavnikov: stopnje in vrste celulita, občutljivosti na bolečino, preteklo izvajanje anticelulitnih terapij. Maderoterapija je na začetku lahko malce neprijetna, lahko rečemo tudi boleča, odvisno od stopnje, vrste celulita, občutljivosti stranke. Po masaži se lahko pojavijo tudi manjše modrice, ki pa po nekaj dneh izginejo. »Vedno terapijo prilagodimo vsaki stranki tako, da je masaža vseeno prijetna. Neprijeten občutek pri nekaterih morda traja samo prvih nekaj terapij, dokler se ne razbijejo maščobni skupki, pospeši limfna drenaža, kasneje postane maderoterapija povsem prijetna,« odgovarjajo zaposleni v Glam studiu lepote. Čeprav je postopek videti zelo enostaven, je pomembno, da je masaža z valjčki pravilno izvedena, da so rezultati dobri in tudi, da na pravilen način spodbudimo limfni sistem, ki izloča toksine iz telesa. V nasprotnem primeru lahko naredimo telesu več škode kot koristi. Zato videz svoje kože zaupajte strokovnjakom Glam lepotnega studia.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih