fbpx
Mestnik
Fotografija je simbolična.
Aktualno Kronika in policijska poročila

Z rezkarjem si je hudo poškodoval roko

Policisti PU Novo mesto so tekom podaljšanega vikenda posredovali zaradi 56-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini,  groženj, nevarne vožnje v cestnem prometu, preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, nezakonitega lova, poškodovanja tuje stvari, ponarejanja dokumentov, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešanih oseb, nesreč pri delu in nezakonitih prehodov državne meje.

1. 11. nekaj pred 12. uro so policisti PP Novo mesto na dvorišču prodajalne na Ljubljanski cesti zalotili osumljence,  ki so kradli palete in jih nalagali v kombi. Ukradene predmete so jim zasegli, zoper osumljence pa bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Vlomi in tatvine

Pri naselju Grm na območju PP Trebnje je 28. 10. popoldne nekdo poskušal vlomiti v osebni avtomobil in s poškodovanjem vrat povzročil za okoli 1000 evrov škode.

Na območju Soteske (PP Dolenjske Toplice) je 29. 10. neznanec vlomil v parkiran osebni avtomobil in odtujil torbico z gotovino, bančnimi karticami in osebnimi dokumenti.

Na Belokranjski cesti v Črnomlju je 29.  10.  nekdo vlomil v prostore delavnice in odtujil gotovino. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 700 evrov škode.

S terase počitniškega objekta na območju Čateža ob Savi je v noči na 31. 10. neznanec odtujil kolo znamke Scott scale 910 črno sive barve in kolo Scott scale 930 črno rumene barve. Lastnika je oškodoval za okoli 2400 evrov.

31. 10. med 12.30 in 14.30 je v Stranski vasi spri Semiču nekdo našel ključ stanovanjske  hiše, skrit v zidni lini, odklenil vrata in vstopil v hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil denar, dokumente in zlat nakit.
Okoliščine policisti še preiskujejo.

V Stavči vasi na območju PP Dolenjske Toplice je v noči na 1. 11. neznanec skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar in zbirateljsko orožje, puško z bajonetom in pištolo. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za
okoli 10.000 evrov.

V noči  na 1. 11. je na območju Uršnih sel skozi vrata vlomil v počitniško hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil bančno kartico s priloženo PIN  kodo, suhomesnate izdelke in zamrznjeno meso. Opravil je več dvigov
gotovine in lastnico oškodoval za okoli 1400 evrov.

Na območju  Kuzarjevega  Kala  je  med 30. 10. in 1. 11. neznanec vlomil v počitniško hišo in odtujil plinsko jeklenko, kuhinjski pribor, več kosov posode in televizijski sprejemnik. Z vlomom in tatvino je lastnika oškodoval za okoli 4000 evrov.

Na parkirnem prostoru pokopališča v Dobrniču je 1. 11. okoli 20. ure nekdo iz odklenjenega osebnega avtomobila  odtujil denarnico z denarjem in dokumenti.

Na parkirnem prostoru pokopališča na Seidlovi cesti v Novem mestu je 1. 11. okoli 20. ure nekdo vlomil v osebni avtomobil in z zadnjega sedeža odtujil torbico z mobilnim telefonom, denarjem in dokumenti.

Pijan kršitelj nadlegoval goste lokala

Policiste  PP  Novo  mesto  so  28. 10. okoli 19. ure poklicali na pomoč iz gostinskega lokala v okolici  Novega  mesta, kjer naj bi pijan moški nadlegoval osebje in goste lokala. 32-letni kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog.

Nesreča pri delu

Sevniški policisti so bili 28. 10. nekaj po 14. uri obveščeni o nesreči pri delu v naselju Okroglice. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da si je 21-letni moški hudo poškodoval pri delu z rezkarjem za les, ko je z roko segel  v  območje delovanja stroja. Poškodovanega so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih