fbpx
Mestnik
Aktualno Novice

Za krajane Gorenjega Karteljevega nov vodovod in cesta

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni in direktor podjetja Teleg-M Milovan Gazibarić sta v družbi predsednika Sveta Krajevne skupnosti Karteljevo Bojana Florjančiča podpisala pogodbo za izgradnjo vodovoda in povezovalne ceste v Gorenjem Karteljevem. Dela na skoraj 2,4 kilometra dolgem novem vodovodnem omrežju, ki bo s pitno vodo oskrboval krajane Gorenjega Karteljevega, bodo zaključena predvidoma do prihodnjega februarja. Vrednost projekta je dobrih 1,3 milijona evrov, pri čemer si Mestna občina Novo mesto obeta evropsko sofinanciranje iz Mehanizma za okrevanje in odpornost v višini 420 tisoč evrov.

 Kot je na podpisu pogodbe izpostavil župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni, bo novomeška občina z izgradnjo novih odsekov vodovodnega omrežja nadaljevala urejanje komunalne infrastrukture pod hmeljniškim gričem, kjer že zaključujejo z gradnjo čistilne naprave Karteljevo, občanom pa zagotovila zanesljivo in kakovostno oskrbo s pitno vodo.

Zgrajeni bodo tudi vodohran, ki bo naseljema Dolenje in Gorenje Karteljevo omogočil visoko raven požarne varnosti, hidropostaja za črpanje vode iz sosednje občine Mirna Peč in krajši odsek komunalne kanalizacije, v sklopu projekta pa bodo uredili še makadamsko pot do vodohrana in novo povezovalno cesto v dolžini 200 metrov. Z njo bo Mestna občina Novo mesto prebivalcem izboljšala dostopnost do domov in dvignila raven prometne varnosti, novozgrajena pot pa bo olajšala tudi izvedbo načrtovane naslednje faze gradbenih del, v sklopu katere bodo v naseljih Krajevne skupnosti Karteljevo uredili še kanalizacijo in vodotok.

VIR: MONM.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih