fbpx
Mestnik
Aktualno Novice

Za sofinanciranje sterilizacije in kastracije mačk še dodatna sredstva

Zaradi velikega zanimanja za pridobitev bonov za sofinanciranje sterilizacije in kastracije lastniški mačk, ki so na voljo od 1. septembra 2022, je Mestna občina Novo mesto za ta namen omogočila dodatna sredstva, saj želijo nadaljnje spodbujati odgovorno lastništvo živali. Lastniki mačk s stalnim bivališčem v novomeški občini lahko bone v vrednosti 25 evrov prevzamejo v sprejemni pisarni Mestne občine Novo mesto (Seidlova cesta 1) vsak dan med delovnim časom.

Boni so vnovčljivi v štirih izbranih veterinarskih ambulantah, ki delujejo v novomeški občini, akcija pa traja do 18. novembra 2022 oziroma do porabe razpoložljivih sredstev.

Eno gospodinjstvo lahko prevzame največ dva bona, storitev pa po predhodnem naročilu opravljajo naslednje ambulante:

– A+VET veterinarska ambulanta (Markljeva ulica 2),

– Veterinarska ambulanta Buba (Ljubljanska cesta 27),

– JANG veterinarska ambulanta (Kandijska cesta 27),

– Veterina Novo mesto, ambulanta za male živali (Šmarješka cesta 2).

“S projektom želimo poleg spodbujanja odgovornega lastništva živali zmanjšati tudi možnosti okužb s prenosljivimi boleznimi, poškodbe, infekcije in potepanja mačkov ter s tem povezane prometne nesreče, predvsem pa prispevati k skrbnemu nadzoru števila mačjih mladičev, ki bi neuspešno iskali ljubeč dom. Na občini  sicer vse leto skrbimo tudi za zapuščene živali s financiranjem delovanja novomeškega zavetišča,” sporočajo na občinski spletni strani.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih