fbpx
Mestnik
Aktualno Šport

Za Teniškim klubom Krka Otočec dva vrhunsko izpeljana turnirja serije WTT

Na igriščih Teniškega kluba Krka Otočec se je kar dva tedna igral vrhunski tenis v sklopu teniških turnirjev serije WTT. Prvi turnir, z imenom Krka Otočec Open, je potekal od 20. do 26. maja, drugi, BTC Otočec Open, pa od 27. maja do 2. junija. Oba turnirja sta imela denarni sklad 40 tisoč ameriških dolarjev.

Sicer se v sklopu World Tennis Tour po Sloveniji organizira 23 turnirjev. Leta 2020 je bil prav Teniški klub Krka Otočec prvi, ki je zagnal val tovrstnih turnirjev, je povedal Gregor Krušič iz Tenis Slovenija.

Organizacija turnirjev je velik zalogaj tudi za klube. Predano in zavzeto delo organizatorjev se je na Otočcu že obrestovalo, saj je bil lanski turnir s strani tekmovalk in uradnega osebja prepoznan kot eden najbolje organiziranih teniških turnirjev tega ranga na svetu. Letos sta se z nazivom »Tournament Recognition Award« ponašala oba turnirja na Otočcu.

Negotovi začetki prinesli odlične rezultate

Ko so se leta 2020 prvič lotili organizacije, so bili precej negotovi, priznava direktor turnirja Andrej Petkovič. Bil je čas kovida, ki je prinašal precej omejitev. »Vendar smo vedeli, da bo šlo. Takrat smo rastli. Zdaj smo drugo leto zapored z dvema turnirjema W50. Ekipa, s katero delam, te kar navdihuje. Odlično je tudi sodelovanje s Tenis Slovenija, kjer si pomagamo na vseh nivojih.« Petkovič meni, da je lep doprinos naredila tudi dolenjska domačnost in odnos do igralk. V vreme jim ni šlo ravno na roke, vendar so oba turnirja vseeno izpeljali na zavidljivem nivoju.

Igralke iz celega sveta so navdušene

Na obeh turnirjih je sicer igralo 32 igralk v kvalifikacijah in 48 igralk na glavnem turnirju. Še nekaj jih je nastopalo samo v dvojicah, je pojasnil direktor. Skupno jih je v Novo mesto prišlo torej okoli 70. Več kot polovica jih ostala tudi na drugem turnirju. Ne glede na to, kdaj so izpadle, so podaljšale svoje bivanje, kar prinaša tudi ekonomske učinke za lokalno okolje.

»Naš turnir je sovpadal s turnirjem Roland Garros v Parizu. Kar nekaj igralk, ki se ni uvrstilo na turnir, je prišlo k nam. Predvsem drugi turnir je bil po imenih zelo močan,« je povedal direktor, pred katerim je pestro poletje. V jeseni pa že priprave na organizacijo WTT turnirja za leto 2025.

Rezultati turnirja Krka Otočec Open

Prvi turnir je dobila Nizozemka Anouk Koevermans, ki je porazila Victorio Jimenez Kasintsevo iz Andore.

Največ navijačev v domačem okolju pa je zagotovo imela Živa Falkner. V petek, 24.5., sta se v četrtfinalu dvojic pomerili še zadnji slovenski predstavnici Živa Falkner in Pia Lovrič. Od njiju sta bili boljši Maya Join in Rasheeda McAdoo v dveh nizih z rezultatom 6:3 in 6:2.

FOTO: Sportida.

Rezultati turnirja BTC Otočec Open

Novo mesto bo v zelo lepem spominu ostalo Čehinji Barbori Palicovi, ki je v finalu turnirja BTC Otočec Open za seboj pustila Kanadčanko Victorio  Mboko. Čehinja se je izredno razveselila zmage.

Tenis je šport naporov in močnih čustev, zagotovo bodo tekmovalke tista najbolj pozitivna čustva povezovala z našimi kraji.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih