fbpx
Mestnik
Aktualno Narava & zdravje Novice Starševstvo & otroci Vrtci, šole, študij

Zabavno in poučno v vrtčevski enoti Najdihojca: Sotočje treh studencev

V Vrtcu Ciciban Novo mesto, enoti Najdihojca, smo v letošnjem šolskem letu sodelovali pri projektu Turizem in vrtec – Voda in zdravilni turizem.

Naš vrtec se nahaja v neposredni bližini Machove poti, v gozdu ob prečudovitem Slatenskem potoku. Tu poteka sotočje treh studencev, ki ga odlikuje visoka stopnja naravne ohranjenosti in pestra vodna favna. Z otroki smo raziskovali in preučevali pomen vode za življenje živih bitij, njenih vplivov na fizično zdravje in splošno počutje. Vzgojiteljice smo opazile, da so otroci ob zvokih vode umirjeni in sproščeni.

Dopoldneve smo preživeli ob potoku, poslušali žuborenje, se sproščali s pomočjo pravljičnih meditacij, izvajali dihalne vaje in igrali na naravna gozdna glasbila. Na ogled poti ob Slatenskem potoku smo povabili tudi starše, izdelali plakat, izvajali poskuse z vodo ter se naučili pesmico Ciciban in potoček (J. Bitenc). Vse omenjeno smo predstavili tudi osnovnošolcem OŠ Center – Podružnica Mali Slatnik.

Tekst in fotografije: Maja Zajec, Alja P. Lusavec, enota Najdihojca, Vrtec Ciciban Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih