fbpx
Mestnik
WTA23, teniški turnir
Aktualno Šport Tenis

Začel se je 3. turnir WTA Zavarovalnica Sava Ljubljana

Danes se je na igriščih na Trgu republike in v Tivoliju začel teniški turnir WTA Zavarovalnica Sava Ljubljana, z nagradnim skladom 107.360 evrov, ki spada v kategorijo WTA 125 in bo trajal do nedelje. V glavnem delu turnirja igra osem Slovenk, še dve se bosta vanj skušali prebiti skozi kvalifikacije.

Tamara Zidanšek, s 118. mestom najvišje uvrščena Slovenka na svetovni jakostni lestvici WTA in četrta nosilka domačega turnirja, bo v prvem krogu igrala proti kvalifikantki. Enako velja za Kajo Juvan, 145. igralko sveta in šesto nosilko.

Veronika Erjavec (182.) se bo za uvod pomerila z osmo nosilko, Rusinjo Eriko AndrejevoDalila Jakupović (254.) pa s Poljakinjo Katarzyno KawaNino Potočnik (354.) čaka zahtevna preizkušnja proti drugi nosilki, Španki Alioni Bolsovi, medtem ko se bo Ela Nala Milić (61. na mladinski lestvici ITF) merila s tretjo nosilko iz Madžarske Dalmo Galfi.

“Najprej bi nagovoril osem Slovenk v glavnem delu turnirja, saj je to tisto, za kar ta turnir organiziramo. Ne moremo biti bolj srečni, da se je točno to zgodilo. Nam ni v interesu, da sem pride Serena Williams, nam je v interesu, da je osem Slovenk v glavnem delu turnirja in naš glavni cilj je izpolnjen,” je za uvod na novinarski konferenci po koncu žreba dejal direktor turnirja Gregor Krušič.

Živa Falkner (411.) še čaka na svojo nasprotnico, saj bo igrala proti kvalifikantki, Pia Lovrič (508.) pa bo v prvem krogu igrala proti Madžarki Natalii Szabanin. V kvalifikacijah bosta turnir začeli mladi Ela Plošnik in Zoja Peternel. Prva se bo merila proti Američanki Ashley Lahey, druga pa proti Čehinji Michaeli Bayerlovi.

Foto: Teniška zveza Slovenije

Na osrednjem igrišču sta prvi dvoboj dneva začeli prva nosilka, Slovakinja Anna Karolina Schmiedlova, in Uzbekistanka Nigina Abduraimova. Pri izidu 3:0 za Abduraimovo so se odgovorni po posvetu z igralkama in s sodnikom na stolu odločili, da igrišče ni dovolj dobro pripravljeno za igranje. Organizatorji so dvoboj prekinili in se odločili, da bodo vsi štirje dvoboji potekali v Tivoliju.

Odgovorni za pripravo igrišča so takoj začeli delo, da bo igrišče bolj utrjeno za prihodnje tekme, so še zapisali pri slovenski teniški zvezi.

STA/DB

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih